Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Βουτιά και άσκηση!


Γυμναστική στο νερό! Ένα ακόμη trend ανάμεσα στα πολλά που έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια στο χώρο του fitness ή μήπως ένας τρόπος εκγύμνασης που «ήρθε για να μείνει»; Τα πολλά οφέλη που μπορεί να έχει το aqua fitness στην υγεία και στο σώμα βάζουν τέλος στο συγκεκριμένο δίλημμα!



Σύμφωνα με μελέτες, το aqua fitness είναι ένας τρόπος γυμναστικής ευκολότερος από τον κανονικό, καθώς επίσης και πολύ πιο ευχάριστος, κάτι που βοηθά τον ασκούμενο ώστε να μη χάσει το ενδιαφέρον του. Επίσης, ο κίνδυνος τραυματισμού είναι πολύ μικρότερος, αφού το νερό απορροφά το 70% του βάρους του ανθρώπινου σώματος, ενώ  ασκεί και 800 (!) φορές μεγαλύτερη πίεση από τον αέρα.
Ανασταλτικός παράγοντας για το aqua fitness δεν είναι ούτε η ηλικία, ούτε η σωματική κατάσταση του ασκούμενου. Μάλιστα, οι επιστήμονες αναφέρουν πως είναι η ιδανική άσκηση για τις εγκύους! Στο νερό, ο ακούμενος μπορεί να γυμνάσει πολλούς μύες την ίδια στιγμή, ενώ είναι και απελευθερωμένος από τον κίνδυνο του να χάσει την ισορροπία του και να πέσει και έτσι μπορεί να αφεθεί 100% πνευματικά κατά τη διάρκεια της άσκησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου