Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Γιατί με ΧΩΡΙΣΕ;;; μέρος 2


Οι γυναίκες αποφασίζουν να βγουν από μία σχέση για διαφορετικούς λόγους απ'ότι οι άνδρες. Συνήθως δεν απειλούνται από το μεγάλο επίπεδο δέσμευσης και σε αντίθεση με τους άνδρες οι λόγοι που για αυτές προκαλούν τον τερματισμό μίας σχέσης είναι λιγότερο προσωπικοί και περισσότερο κοινωνικοί.
Για τις γυναίκες, λοιπόν...


1.     Απιστία/ Κάτι νέο στη ζωή της γυναίκας. Ο κυριότερος λόγος που κάποια γυναίκα θα αποχωρίσει από μία σχέση είναι εάν ερωτευτεί κάποιον άλλον άνδρα ή ακόμα αν κάποιος άλλος της τραβήξει το ενδιαφέρον. Αυτός είναι και ο κυρίαρχος λόγος που οι γυναίκες συνδέουν, σχεδόν ενστικτωδώς, την εγκατάλειψή τους με κάτι νέο στη ζωή του άνδρα.
2.     Σεξουαλική ζωή. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως το σεξ για τους άνδρες δεν αποτελεί κριτήριο επιθυμίας μιας γυναίκας. Ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις που η επιθυμία και η συχνότητα των ερωτικών επαφών πέφτει κατακόρυφα. Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που το αντιλαμβάνονται όλο αυτό ως παραμέλληση ή ακόμα και ψυχική κακοποίηση.
3.     Σύγκριση του συντρόφου με άλλους. Όταν μία γυναίκα μπει στη διαδικασία να συγκρίνει το σύντροφό της με άλλους άνδρες που γνωρίζει ή συναντά, σίγουρα θα βρει χαρακτηριστικά που δεν τη γεμίζουν στη σχέση της και αυτό δεν θα της επιτρέψει να δεθεί πραγματικά.
4.     Συμβουλές από τρίτους. Οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο ανοιχτές σε συμβουλές και παρατηρήσεις του κοινωνικού περίγυρου, κάτι που τις επηρρεάζει αρκετά περισσότερο απ’ότι έναν άνδρα. Αν ο σύντροφός θεωρηθεί απαράδεκτος από τον κύκλο μίας γυναίκας, σταδιακά θα ευαισθητοποίειται περισσότερο γύρω από τα ελαττώματά του και θα χάνει το ενδιαφέρον της.
5.     Χαμηλό εισόδημα. Όσο επιφανειακό και αν δείχνει, είναι ο 5ος συχνότερος λόγος που μία γυναίκα θα φύγει από μία σχέση. Αυτό βέβαια, συνδέεται με την προοπτική εξέλιξης του ζευγαριού στη δημιουργία οικογένειας.
Για να εξάγει κανείς συνολικά συμπεράσματα, αξίζει να αναλογιστεί πως οι διαφορές βρίσκονται στον βιολογικό τρόπο με τον οποίο βιώνει μία σχέση το κάθε φύλλο. Οι άνδρες βλέπουν τη γυναίκα ως πιθανό φροντιστή και μέσο στοργής ενώ οι γυναίκες, ως ιδανικό προστάτη και μέσο δημιουργίας οικογένειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου