Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Να σας πω ένα παραμύθι;


Υπάρχουν μερικοί μύθοι γύρω από τους τρόπους εκγύμνασης αλλά και τη σωστή διατροφή, οι οποίοι έχουν διαδωθεί από στόμα σε στόμα! Αυτοί οι μύθοι δημιουργούν λάθος εντυπώσεις και το περιεχόμενό τους - ορισμένες φορές - μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ακόμη και τον τρόπο ζωής πολλών.
Παρακάτω ακολουθούν πέντε από αυτούς. Οι... κακές γλώσσες ωστόσο είναι πολλές, οπότε αν "πέσουμε" μπροστά σε κάποια, θα εμπλουτίσουμε το ιστολόγιο με νέους μύθους!




1) "Η γυμναστική με βάρη αυξάνει τη μυική σου μάζα και σε... φουσκώνει": Ατάκα που τις περισσότερες φορές ακούμε από γυναίκες. Δύσκολο άλλωστε να βρεθεί άντρας που να μη θέλει να μεγαλώσουν οι μύες του. Ωστόσο, από τις γυναίκες λείπει η νούμερο ένα ορμόνη που βοηθά στη μυική υπερτροφία και αυτή είναι η τεστοστερόνη. Οπότε, είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να "φουσκώσει" μια γυναίκα κάνοντας γυμανστική με βάρη, πέραν του ότι είναι πολύ πιο εύκολο να φύγει το λίπος από το σώμα, όταν οι μυς είναι γυμανσμένοι!
2) "Αν θέλεις να αδυνατίσεις, σταμάτα να τρως": Διαδεδομένη άποψη και πολύ... επιστημονική. Είναι όμως εύλογο πως σε περίπτωση που κάποιος κάνει... απεργία πείνας, κάποια στιγμή θα "εκραγεί" και θα φάει ό,τι βρει μπροστά του. Έτσι, θα πάρει πίσω τα κιλά, διπλάσια! Σωστή διατροφή, μικρά και πολλά γεύματα και συστηματική εκγύμναση είναι τα συστατικά για ευχάριστα αποτελέσματα.
3) "Τώρα που σταμάτησες να γυμνάζεσαι, οι μύες σου θα μετατραπούν σε λίπος": Δύσκολα... Οι μύες δεν είναι δυνατό να μετατραπούν σε λίπος. Αν κάποιος σταματήσει να γυμνάζεται, οι μυς του σίγουρα θα ατροφήσουν και αν συνεχίσει να τρέφεται με τις ίδιες ποσότητες που κατανάλωνε όταν γυμναζόταν, τότε σίγουρα τα επίπεδα λίπους στο σώμα του θα αυξηθούν. Οι μυς όμως δε θα μετατραπούν σε λίπος.
4) "Αν τρέξεις ένα χιλιόμετρο, θα χάσεις περισσότερες θερμίδες από το να περπατήσεις την ίδια απόσταση": Σίγουρα, σε περίπτωση που, αντί να περπατήσει κανείς, αποφασίσει να τρέξει, οι παλμοί του θα αυξηθούν και αυτό είναι θετικό για την καρδιά και τη λειτουργία της! Ωστόσο, από άποψη θερμίδων, δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα θα διανύσει κάποιος μια απόσταση.
5) "Θέλεις να αποκτήσεις "six pack"; Κάνε όλη μέρα κοιλιακούς": Μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει κοιλιακούς από το πρωί μέχρι το βράδυ. Σίγουρα κάποια στιγμή θα δυναμώσουν. "Six pack" όμως; Άλλη ιστορία... Αερόβια άσκηση και σωστή διατροφή είναι το... μυστικό για αποτελέσματα στην εμφάνιση όλων των μυών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου