Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Μήπως ο Άγιος Βαλεντίνος ΔΕΝ είναι ο άγιος των ερωτευμένων;


Η ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου έφτασε. Κάθε ερωτευμένος σπάει το κεφάλι του ώστε να επιλέξει το ιδανικό δώρο για το σύντροφό του και να τον κάνει όσο πιο χαρούμενο μπορεί. Τα ανθοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία σφύζουν από πελατεία και όλοι οι άνθρωποι- εκτός από αυτούς που δεν είναι ερωτευμένοι- χαμογελούν και πλέουν σε πελάγη ερωτικών αποχρώσεων.
Ή μήπως όχι;



Σύμφωνα με κοινωνικές έρευνες, την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου οι χωρισμοί αυξάνονται κατά 36% σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μέρα. Την ακριβώς επόμενη εβδομάδα κατά πολύ περισσότερο (έως και 45%). Γιατί συμβαίνει αυτό;
Η συγκεκριμένη ημέρα είναι μία αφορμή «συναισθηματικής διάγνωσης». Τα συναισθήματα, αναγκαστικά ή όχι, θα πρέπει να συζητηθούν λόγω εθίμου. Επίσης, τα δώρα που ανταλλάσσονται θα εξυπηρετήσουν και ως μία αντανάκλαση των συναισθημάτων που έχει κάποιος για το σύντροφό του. Για παράδειγμα, αν κάποιος σας φέρει δώρο ένα σέξυ εσώρουχο σε αντίθεση με το δώρο που πήρατε εσείς-ένα τρυφερό αρκουδάκι, ίσως αυτό από μόνο του αποτελέσει μία αφυπνιστική εμπειρία. Τέλος, το πώς θα επιλέξει κάποιος να γιορτάσει τη συγκεκριμένη μέρα, μπορεί από μόνο του να γίνει αιτία για διαμάχη, και η ίδια η διαμάχη, αφορμή χωρισμού.
Σίγουρα είναι δυσάρεστο να χωρίσει ένα ζευγάρι την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου ή αμέσως μετά. Ταυτόχρονα, ο Άγιος Βαλεντίνος, ως «προστάτης-άγιος» των ερωτευμένων, μέσα από τη δικιά του μέρα, θέλει να ξεκαθαρίσει ποια ζευγάρια είναι πραγματικά ευτυχισμένα μαζί και ποια όχι. Και γι’αυτό ακριβώς δημιουργήθηκε αυτή η ημέρα-δοκιμασία ώστε να επιβιώσουν οι αρκετά άξιες και βαθιές σχέσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου