Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Εθισμός στο πορνό!


Πριν εισχωρήσει στη ζωή μας το Διαδίκτυο, το να βλέπει κανείς ταινίες ερωτικού περιεχομένου ήταν ένα ταμπού και όσοι το έκαναν ήταν από τους περισσότερους δακτυλοδεικτούμενοι! Πλέον όμως ο καθένας από εμάς έχει πρόσβαση σε ταινίες πορνό, αρκεί να έχει υπολογιστή. Μάλιστα, έρευνες στο διαδίκτυο αναφέρουν πως καθημερινά δημιουργούνται γύρω στα 400 site με πορνογραφικό περιεχόμενο!


Πότε όμως ξεπερνά κανείς τα όρια; Ο εθισμός στο πορνό δεν έχει ακόμη καταγραφεί από τους ψυχολόγους ως διαταρχή, ωστόσο όλο και περισσόττεροι ψυχολόγοι στις μέρες μας έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο θέμα πολύ σοβαρά. Τα κριτήρια αυτού του εθισμού είναι τα ίδια με αυτά που συναντώνται σε άλλους, όπως στον τζόγο ή στην ηρωίνη και κυρίως έχουν να κάνουν με το κατά πόσον το πορνό επηρεάζει τη ζωή ενός ανθρώπου, τη σχέση του με την οικογένειά του και τη δουλειά του. Ακόμη, υπάρχουν άνθρωποι εθισμένοι στις ταινίες ερωτικού περιεχομένου, σε σημείο που να μη μπορούν να ανταποκριθούν σεξουαλικά, αν παράλληλα δε βλέπουν πορνό στην τηλεόραση ή στην οθόνη του υπολογιστή τους.
Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς τον εθισμό στο πορνό είναι να μιλήσει σε έναν ειδικό. Μπορεί αυτός ο εθισμός να μην είναι καταγεγραμμένος επίσημα ως διαταραχή, έχει ωστόσο αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις πως μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη ζωή ενός ανθρώπου και κυρίως στη σεξουαλική του ζωή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου