Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συμβουλές για να βελτιώσετε τον τρόπο που φιλάτε!!!


Υπάρχουν φιλιά ντροπαλά, φιλιά παθιασμένα, φιλιά πεινασμένα και σίγουρα, φιλιά «ξεν-έρωτα». Τα χείλη κατά τη διάρκεια ενός φιλιού, ελέγχονται από τους μύες που χρησιμοποιεί το πρόσωπό μας για να σχηματίσει διάφορες εκφράσεις. Δεν είναι τυχαίο το ότι θεωρούμε πως οι πιο εκφραστικοί άνθρωποι είναι και καλύτεροι στα φιλιά, καθώς πέρα από τις βιολογικές συνδέσεις, το φιλί από μόνο του είναι ένα μέσο έκφρασης. Πως μπορούμε λοιπόν να «γυμνάσουμε» τις ικανότητές μας στα φιλιά;



Αρχικά, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, τα χείλη είναι αισθητήρες και μάλιστα, πάρα πολύ ευαίσθητοι. Το πρώτο ερέθισμα που θα αντιληφθούν όταν φιλήσουν, είναι η υφή της επιδερμίδας των χειλιών του άλλου ατόμου, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να φροντίζουμε την επιδερμίδα των χειλιών μας και να τη διατηρούμε υγρή. Πριν από ένα σημαντικό φιλί, θα είναι καλό να ξεκουράσουμε το πρόσωπό μας και να μην πάρουμε υπερβολικές εκφράσεις που σταδιακά, λόγω κούρασης, θα μειώσουν την εκφραστικότητα των χειλιών μας, άρα και την ενεργητικότητα των φιλιών μας. Όσο γίνεται, ένα ήρεμο πρόσωπο λίγη ώρα πριν το φιλί, θα κάνει τους μύες μας πιο χαλαρούς και πιο «έτοιμους» για δράση όταν έρθει αυτή η μαγική στιγμή. Μία δεύτερη συμβουλή, είναι να μη μιλάτε πολύ καθώς οι μύες που ελέγχουν το άνοιγμα και το κλείσιμο των σαγονιών θα φανούν απαραίτητοι σε ένα «γαλλικό» φιλί.
Η καλύτερη γυμναστική για τα σαγόνια μας θα είναι η συνεχής μάσηση. Για παράδειγμα, το να μασάμε μία τσίχλα για αρκετή ώρα κάθε μέρα θα γυμνάσει τους μύες του προσώπου μας και θα μας κάνει αρκετά δυνατούς να ανταπεξέλθουμε σε έναν δίωρο μαραθώνιο φιλιού. Οι καπνιστές είναι ιδιαίτερα τυχεροί ως εν δυνάμει kissers γιατί έχουν τους πιο καλογυμνασμένους μύες γύρω από τα χείλη και το μόνο που θα πρέπει να φροντίσουν είναι να έχουν δροσερή αναπνοή. Αν παρατηρήσουμε ότι κατά τη διάρκεια ενός φιλιού, τα χείλη μας ξεγλιστράνε και χάνουν τη λαβή τους, μία καλή μέθοδος εκγύμνασης θα ήταν να πιέζουμε τα χείλη μας πάνω σε κάποια επιφάνεια, π.χ. στο χέρι μας, εωσότου θεωρήσουμε πως τα χείλη μας έμαθαν επιτέλους να «γραπώνουν» άλλα χείλη και να μην τα αφήνουν παρά μόνο από επιλογή. Τέλος, μία καλή γυμναστική για τη γλώσσα είναι να τρώμε κάποια καραμέλα και να παίζουμε με αυτή μέσα στη στοματική μας κοιλότητα αυξάνοντας την ευελιξία και τη δύναμη της γλώσσας.
Σε ορισμένους, οι παραπάνω πρακτικές ίσως φανούν αρκετά διασκεδαστικές ή χαζές. Η σκληρή πραγματικότητα όμως, είναι πως τα φιλιά, κυρίως το πρώτο φιλί, θεωρείται ο κυριότερος προγνωστικός παράγοντας για μία σχέση. Αν το πρώτο φιλί είναι «αποτυχημένο», πιθανότατα και η ίδια η σχέση θα αποτύχει πολύ σύντομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου