Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Και οι... δύο στο νερό!


Πολλά έχουν ακουστεί για το αν πρέπει και αν μπορούν να γυμνάζονται οι έγκυες γυναίκες. Και είναι γεγονός πως κατά την εγκυμοσύνη καλό είναι να αποφεύγονται οι ενέργεις που δημιουργούν στρες αλλά και η υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Το aqua fitness όμως είναι ένας τρόπος εκγύμνασης που βοηθά τις εγκύους να νιώσουν καλύτερα! Οι λόγοι είναι οι εξής:


1) Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ασχολήθηκαν με τη γυμναστική στο νερό, ήταν πολύ πιο ήρεμες και μπορούσαν να ελέγξουν πολύ περισσότερο το στρες που δημιουργείται αυτήν την περίοδο.
2) Το aqua fitness βοηθά τις εγκύους να γυμνάσουν το σώμα τους, χωρίς ωστόσο να αυξηθεί η θερμοκρασία του σώματός τους, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα κατά τη γέννα.
3) Παράλληλα με τη γυμναστική στο νερό, οι έγκυες γυναίκες μπορούν να προπονηθούν και σε ασκήσεις αναπνοής, γεγονός που θα τους βοηθήσει ιδιαίτερα, ειδικά αν σκοπεύουν να γεννήσουν με φυσιολογικό τοκετό.
4) Η έγκυος που αθλείται στο νερό, μπορεί να βελτιώσει τη φυσική της κατάσταση και ακόμη να ελέγξει το βάρος του σώματός της, αφού θα προσέχει περισσότερο τη διατροφή της. Τα κιλά που παίρνουν κατά την εγκυμοσύνη οι γυναίκες είναι ένα θέμα που συζητείται ιδιαίτερα, το aqua fitness ωστόσο είναι ο πιο ασφαλής τρόπος ώστε να μην "κληρονομήσουν" περιττό βάρος μετά τη γέννα.
5) Επιστήμονες αναφέρουν πως οι γυναίκες που γυμνάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο νερό, έχουν πολύ πιο "εύκολη" γέννα από αυτές που δε γυμνάζονται καθόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου