Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Με αυτούς τους τρόπους θα τα... χάσεις τα κιλά!


Απογοήτευση. Αυτά τα κιλά δε "φεύγουν" με τίποτα. Κι όμως, υπάρχει τρόπος. Το θέμα δεν είναι πως τα περιττά κιλά που έχεις στο σώμα σου έχουν... πεισμώσει και θα μείνουν εκεί για πάντα, ό,τι και να κάνεις. Είναι πως η καθημερινότητα είναι για τους περισσότερους από εμάς "άγρια", με μπόλικο στρες και άγχος. Οπότε οι δικαιολογίες είναι δύο: "δεν έχω χρόνο για γυμναστική" και "όλα τα είχα, θα προσέχω και τι τρώω τώρα"! Όποιος καταλάβει πρώτος ότι αυτές είναι απλά δικαιολογίες, κερδίζει.


- Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να απομακρύνεις το λίπος από το σώμα σου, είναι αερόβια άσκηση. Και αν θέλεις να δεις αποτελέσματα, δε θα ασκείς το αερόβιο κομμάτι μία φορά το... μήνα. Χρειάζεται να είσαι αποφασισμένος και να έχεις πρόγραμμα. Τρέξιμο, ποδήλατο και κολύμπι είναι οι πιο ενδεδειγμένοι τρόποι αερόβιας άσκησης.
- Πολλά νερά. Το νερό αυξάνει την ικανότητα του σώματος για μεταβολισμό. Και προσοχή, νερό, όχι υγρά, δηλαδή coca cola και αλκόολ. Νερό!
-Καλά, τώρα θα γίνουμε γραφικοί, αλλά πρέπει να μάθεις να τρως όσο το δυνατόν περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αν το κάνεις αυτό, θα έχεις άμεσα αποτελέσματα. Προσθέσε στη διατροφή σου"πρασινάδα" και το σώμα σου θα είναι πολύ ευχτυχισμένο!
- Προσπάθησε να καταναλώνεις όσο το δυνατόν περισσότερες πρωτεϊνες. Είναι πολύ βασικό για να χάσεις κιλά και ιδιαίτερα αν θέλεις να παραμείνεις στα κιλά σου. Οπότε ξεκίνα να τρως αμύγδαλα, αυγά, ψάρι, γιαούρτι και γάλα με λίγα λιπαρά.
- Είναι δύσκολο να τρως πέντε μικρά γεύματα την ημέρα, είναι αλήθεια! Να τρως τουλάχιστον τρία όμως, γίνεται. Πρωϊνό, μεσημεριανο και βραδυνό.Και κόψε την κακή συνήθεια να... μασουλάς ό,τι βρίσκεις μπροστά σου κατά τη διάρκεια της μέρας. Κατά... σύμπτωση, αυτά που βρίσκεις είναι πάντοτε ανθυγιεινά και κάνουν κακό στην προσπάθειά σου.
- Το φαγητό σου δε θα στο φάει κανείς! Είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι και τρώει ο καθένας μας το πιάτο του. Οπότε, τρώγε αργά, μάσα το φαγητό σου. Διαφορετικά, δε θα καταλάβει ποτέ ο οργανισμός σου αν έχει χορτάσει ή όχι και θα τρως ποσότητες που δεν του χρειάζονται.
- Έλεγξε τις μερίδες που βάζεις στο πιάτο σου. Μην τρως για... δύο!
Mικρές μερίδες και σιγά σιγά θα αντιληφθείς πως δε χρειάζεσαι μεγαλύτερη ποσότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου