Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Είναι αργά για... θαύματα


"Τι καλά που θα ήταν να χάνω κιλά χωρίς να αλλάξω τίποτα στη ζωή μου και στο καθημερινό μου πρόγραμμα"! Όλοι το έχουμε σκεφτεί κατά καιρόυς αυτό και όντως θα ήταν τέλεια. Μάλιστα, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως μπορεί να συμβεί. 

Φυσικά, δεν είναι μόνο δικό τους το φταίξιμο.



Γιατί καθημερινά μας "βομβαρδίζουν" με διαφημίσεις και... λύσεις για να χάσουμε γρήγορα κιλά, χωρίς να κάνουμε ιδιαίτερη προσπάθεια. Δέκα κιλά σε 20 ημέρες, 5 κιλά σε μία εβδομάδα. Και τα κιλά αυτά χάνονται με μία επαναστατική δίαιτα ή με τη χρήση ενός καταπληκτικού οργάνου γυμναστικής, με το οποίο θα ακσούμαστε για 10 λεπτά κάθε μέρα. Αυτές οι διαφημίσεις φροντίζουν φυσικά να μας δείξουν και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, δείχνοντάς μας τη φωτογραφία ένος καλογυμνασμένου άντρα ή μίας γυναίκας που φοράει ένα καυτό μπικίνι και νιώθει πολύ καλά με τον εαυτό της.
Στην πραγματικότητα, το να χάσεις κιλά γρήγορα και ακούραστα και να τα διατηρήσεις όταν σταματήσεις την... επαναστατική διαίτα, είναι όνειρο "θερινής νυκτός". Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι πως αυτοί οι τρόποι δεν είναι καθόλου ασφαλείς για τον οργανισμό, δεν είναι υγιείς. Και το μόνο που θα καταφέρει κανείς, είναι να απογοητευτεί όταν θα καταλάβει πως ο στόχος του δε μπορεί να επιτευχθεί ή όταν ξαναπάρει ό,τι έχασε στο διπλασιο.
Για να πετύχει κανείς το στόχο του να χάσει κιλά θα πρέπει να είναι έτοιμος για αλλαγή και δέσμευση. Αρχίκα, πρέπει να να αντιληφθεί ποια είναι η συνήθεια που έχει, η οποία τον αποτρέπει από το να χάσει κιλά. Στη συνέχεια, να να αλλάξει τον τρόπο ζωής του και να βάλει στο πρόγραμμά του υγιείνη διατροφή και άσκηση. Πρέπει να αγαπήσει τον εαυτό του! Να νιώσει πως αξίζει να ζήσει ευτυχισμένος και υγιής, να νιώσει πως πρέπει να κάνει πράγματα για τον εαυτό του. 

Ας δούμε όμως μερικά στοιχεία που θα βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου:

1) Δε θα πάρεις βραβείο αν καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου μόνος! Βάλε αγαπημένα σου πρόσωπα στο "παιχνίδι", ανθρώπους που θα σε στηρίζουν συνεχώς.
2) Βγάλε από το μυαλό σου πως πρέπει να είσαι τέλειος. Να θέτεις μικρούς στόχους και να χαίρεσαι όταν τους κατακτάς.
3) Αγάπησε τον εαυτό σου, μην είσαι κακός μαζί του. 
4) Ξέχασε τη στρατηγική "όλα ή τίποτα". Δεν πειράζει αν μία φορά φας κάτι που δεν έπρεπε, μη θεωρήσεις πως αν κάνεις κάτι τέτοιο, όλα καταστράφηκαν.
5) Μην κολλήσεις στην ιδέα πως πρέπει να ακολουθήσεις μία αυστηρότατη δίαιτα για να χάσεις κιλά. Η διαδικασία που έχεις ξεκινήσει είναι πιο σημαντική, αλλάζεις τρόπο ζωής, γίνεσαι καλύτερος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου