Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μέθοδοι εκγύμνασης του εγκεφάλου!!!! BRAIN FITNESS


Όλοι ξέρουμε πως η συχνή άσκηση βελτιώνει τις σωματικές μας ικανότητες και προάγει τη βιολογική μας υγεία. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και ο πιο σημαντικός μυς του ανθρώπινου σώματος. Ο εγκέφαλος. Υπάρχουν μέθοδοι εγκεφαλικής γυμναστικής που μας βοηθούν να βελτιώσουμε τη μνήμη μας, την αντίληψή μας και να διατηρήσουμε ένα υγιές νευρικό σύστημα.




1.     Τα εγκεφαλικά παιχνίδια ή αλλιώς «mind games» είναι ο πιο προφανής τρόπος για να γαργαλήσουμε το μυαλό μας. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν παιχνίδια τύπου: sudoku, σταυρόλεξα, σκάκι ακόμα και το τάβλι.
2.     Προσπαθήστε κάθε βράδυ να ξοδέψετε λίγα λεπτά για να θυμηθείτε τα γεγονότα της ημέρας που πέρασε. Έπειτα, εμβαθύνετε σε αυτό, προσπαθώντας να θυμηθείτε τις λεπτομέρειες (π.χ. συζητήσεις που κάνατε, ρούχα που φορούσαν οι φίλοι σας κτλ.). Αυτό, μακρπρόθεσμα, θα κάνει θαύματα.
3.     Μη ρουτινιάζετε. Η ρουτίνα κάνει το νευρικό σύστημα να επαναπαυθεί και οι νευρώνες αρχίζουν να «ατροφούν».
4.     Μείνετε μακριά από την τηλεόραση. Η εγκεφαλική δραστηριότητα τη στιγμή που βλέπετε τηλεόραση είναι χαμηλότερη ακόμα και από τις στιγμές που κοιμάστε.
5.     Κάντε συζητήσεις. Η δραστηριότητα του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια μιας πλούσιας συζήτησης είναι περίπου ίση με το να επιλύουμε πολύπλοκα μαθηματικά. Να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε στερεότυπες φράσεις και λέξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου