Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Αγάπησε τον εαυτό σου!


Σου έχει τύχει ποτέ να διστάσεις να κάνεις κάτι που θέλεις πολύ στα επαγγελματικά σου; Να το αναβάλλεις διαρκώς, επειδή φοβάσαι; Έχεις αποφασίσει πως αυτή η κίνηση είναι το σκαλοπάτι για το στόχο που έχεις θέσει και το πρώτο βήμα για να δεις τον εαυτό σου μια μέρα όπως τον ονειρεύτηκες. Δεν το κάνεις όμως... Ξέρεις τον τρόπο αλλά νιώθεις πως δεν είσαι έτοιμος.



Κι όμως η αλήθεια είναι πως είσαι έτοιμος. Απλώς, είναι αυτά τα... παιχνίδια που παίζει το μυαλό και η ψυχολογική κατάσταση και στέκονται εμπόδιο. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση, που τις περισσότερες φορές ο καθένας μας μπορεί να την "κληρονομήσει" από λάθος ανθρώπους και ερεθίσματα.  

Δύναμη, υπομονή, πάθος και στόχος. Με αυτά τα συστατικά, όλα τα εμπόδια θα ξεπεραστούν και θα έρθει μια μέρα που οι κόποι θα πιάσουν τόπο. Δε γίνεται διαφορετικά!
Όλα τα παραπάνω στην ουσία φωνάζουν "Αγάπησε τον εαυτό σου"! Αυτό που συχνά ξεχνάμε ωστόσο είναι πως αναφαίρετο κομμάτι του εαυτού είναι και το σώμα. Και δεν έχει καμία διαφορά το κίνητρο που χρειάζεται στα επαγγελματικά, από αυτό για την καλύτερη φυσική κατάσταση και την υγεία μας. Και σε αυτήν την περίπτωση, τα ίδια παιχνίδια του μυαλού μας αποτρέπουν ή μας δίνουν ώθηση. Και στις δύο περιπτώσεις, χρειάζεται η ίδα συγκέντρωση, η ίδια δύναμη και υπομονή.
Ένας επιστήμονας μπορεί να σου εξηγήσει τι χρειάζεσαι και πως θα το πετύχεις, από εκεί και πέρα όμως τα πάντα είναι στο χέρι σου. Τα βήματα είναι τα εξής:
1) Στην αρχή, θέσε καθαρούς και εφικτούς στόχους.
2) Απέκτησε κίνητρο και πειθαρχία για να πετύχεις αυτούς τους στόχους.
3) Διώξε τις "κακές" συνήθειες και βάλε στη ζωή σου νέες, υγιείς.
4) Άλλαξε το πως βλέπεις τον εαυτό σου και την εξωτερική σου εμφάνιση.
5) Καλωσόρισε τις αλλαγές και την πρόοδο, νιώσε καλά με τον εαυτό σου.
Ίσως τελικά η επιμονή στο στόχο και στο αποτέλεσμα στη γυμναστική να είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχιά και στη ζωη. Όχι μόνο γιατί δείχνει έναν άνθρωπο που ξέρει τι θέλει και πως θα το αποκτήσει αλλά και διότι η υγεία στο σώμα είναι πολλές φορές απαραίτητο κομμάτι στο παζλ της επιτυχίας και της αυτοεκτίμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου