Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πως θα χάσω κιλά;


Το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να χάσει κιλά και να αγαπήσει το σώμα του είναι γνωστό, ωστόσο η απόφαση για το πρώτο βήμα είναι πάντοτε το δύσκολο μέρος προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχουμε συνηθίσει - και είναι ελκυστικό είναι αλήθεια - να τρώμε ό,τι θέλουμε, όποτε θέλουμε και να μη γυμναζόμαστε καθόλου, να μην κουράζουμε το σώμα μας. Για πολλούς η γυμναστική είναι αγγαρεία και η αυτοσυγκράτηση στις ποσότητες φαγητού άγνωστη λέξη.




Σε περίπτωση που - εντελώς ξαφνικά - αποφασίσετε να μειώσετε στο ελάχιστο τις θερμίδες που καθημερινά καταναλώνετε, το πιο πιθανό είναι πως τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά. Και αυτό γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις, αν σταματήσετε απλά το φαγητό, θα χάσετε σε πρώτη φάση βάρος, ωστόσο ο μεταβολισμός σας θα μειωθεί και έτσι, όταν σταματήσετε τη "δίαιτα" και αρχίσετε να τρώτε και πάλι κανονικές ποσότητες, θα αυξηθεί το βάρος σας πολύ πιο γρήγορα. Έχει ειπωθεί πολλές φορές αλλά το σημαντικό είναι να ισορροπήσετε τις θερμίδες που παίρνετε σε καθημερινή βάση, με αυτές που καταναλώνετε. Για αυτό, είναι καλό στην αρχή να σημειώνετε τι τρώτε κάθε μέρα, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα.
Το άλλο κομμάτι του παζλ είναι η γυμναστκή. Μπορεί να σκέφτεστε πως η άσκηση θα κάνει το σώμα σας να πονέσει και πως δε θέλετε να μπείτε σε αυτήν τη διαδικασία. Το θέμα όμως είναι πως η έλλειψη άσκησης δημιουργεί αυτούς τους σωματικούς πόνους και πως η βλάβη που δημιουργείτε από αυτήν μακροπρόθεμα στην υγεία είναι μεγάλη. Μην έχετε δεύτερες σκέψεις επειδή ντρέπεστε που στο γυμναστήριο είναι όλοι αδύνατοι και με υγιή σώματα. Πέραν του ότι αυτό δεν ισχύει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αν δε σας ενθουσιάζει το γυμανστήριο, βρείτε ένα άθλημα που σας αρέσει να παρακολουθείτε και ξεκινήστε. Πηγαίνετε για τρέξιμο, ευτυχώς πλέον υπάρχουν πολλά μέρη για να κάνετε τζόγκινγκ.
Το σημαντικότερο; Μην περιμένετε αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μην απογοητευτείτε. Για όσον καιρό δεν είστε ικανοποιημένοι, να έχετε στο νου πως το σώμα σας γίνεται πιο υγιές. Ξεκινήστε τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου