Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

S.O.S Αυστραλών : Θέλουμε σπέρμα γιατί χανόμαστε!!


Στεγνή από σπέρμα είναι πλέον η Αυστραλία! Σε κατάσταση απελπισίας οι αρμόδιες αρχές στρέφονται στη λύση της εισαγωγής και προσπαθούν να βρουν τρόπους να άρουν όλους τους περιορισμούς που υπάρχουν στη νομοθεσία προκειμένου να προμηθευτούν ποσότητες σπέρματος από φιλικές χώρες. 
Ακόμα και η Ελλάδα είναι στους σχεδιασμούς τους, καθώς οι περισσότεροι από τους αρμόδιους επιθυμούν η εισαγωγή να γίνει από χώρες από όπου προέρχονται οι κάτοικοι της Αυστραλίας. Βέβαια η νομοθεσία διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία, αλλά το πρόβλημα της έλλειψης σπέρματος αφορά ολόκληρη την χώρα και είναι οξύτερο στις πολυπληθέστερες πολιτείες, όπως η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτώρια.
Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της κλινικής εξωσωματικής γονιμοποίησης Melbourne IVF, Τζον Μακμπέν δίνει με δραματικό τόνο την κατάσταση που επικρατεί : «Έχουμε στεγνώσει. Δεν υπάρχει σπέρμα. Αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους γιατί οι γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν καταφεύγουν σε μη νόμιμες διαδικασίες θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και την υγεία των παιδιών που ενδεχομένως θα κυοφορήσουν».
Μάλιστα, ο κ. Μακμπέν θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι ειδικός…σπερμοδότης, καθώς για τις Αυστραλές είναι δημοφιλής προορισμός προκειμένου να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση. Υπολογίζεται πως έως σήμερα, πάνω από 300 Αυστραλές έχουν τεκνοποιήσει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου