Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΣΕΞ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ: ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑTΙΚΑ!

To 8% των ανθρώπων που παρακολουθούνται από επιστήμονες για διαταραχές ύπνου, παρουσιάζουν το φαινόμενο της σεξυπνίας! Αυτό αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά, η οποία αναφέρει επίσης πως μεταξύ των ανδρών, το ποσοστό αυτών με σεξυπνία ανέρχεται στο 11%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι 4%.
Η σεξυπνία είναι μορφή υπνοβασίας, η οποία ανήκει στις παραϋπνίες. Οι παραϋπνίες είναι διαταραχές του ύπνου, στις οποίες το άτομο παρουσιάζει ακούσιες συμπεριφορές όταν κοιμάται, δηλαδή κάνει πράγματα όταν κοιμάται χωρίς να το θέλει. Κατά τη σεξυπνία, το άτομο μπορεί να παρουσιάσει σεξουαλική διέγερση ή ακόμη και οργασμό και είναι δυνατόν να προχωρήσει σε σεξουαλικές πράξεις, χωρίς καν να το αντιληφθεί.
Ποικίλες είναι και οι αντιδράσεις των ατόμων, ανδρών και γυναικών, οι οποίοι βιώνουν τις "ορέξεις" αυτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της σεξυπνίας. Έχουν αναφερθεί ακόμη και περιστατικά βιασμού, τα οποία και τα θύματα κατήγγειλαν στην Αστυνομία. Στην περίπτωση ωστόσο, όπου το άτομο που υπόκειται στις σεξουαλικές πράξεις έχει εμπλακεί συναισθηματικά με τον πάσχοντα, τότε συνήθως του αναφέρει το περιστατικό και προσπαθούν από κοινού να βρουν μία λύση.
Οι επιστήμονες θεωρούν πως είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουν τα αίτια και το εύρος της εξάπλωσης της σεξυπνίας, γιατί σε ορισμένες χώρες υπήρξαν άνθρωποι που κάθησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου εξαιτίας αυτής της ασυνήθιστης διαταραχής. Φυσικά υπήρξαν και περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι μηνύθηκαν από τις συντρόφους τους για σεξουαλική παρενόχληση και εκείνοι επικαλέστηκαν στις αίθουσες των δικαστηρίων τη δικαιολογία ότι πάσχουν από σεξυπνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου