Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Γιατί με ΧΩΡΙΣΕ;;; μέρος 1



Πολύ συχνά οι ερωτικές σχέσεις διαλύονται χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος. Άλλοι θα πουν πως η σχέση έκανε τον κύκλο της, άλλοι θα πουν πως απλά δεν πήγαινε άλλο. Συνήθως, όμως, ο άνθρωπος που μένει πίσω είναι αναγκασμένος να αναζητήσει την απάντηση στην ερώτηση «γιατί χωρίσαμε;» μόνος του. 



Και δυστυχώς, όταν ένας άνθρωπος αναζητά τις απαντήσεις μόνος του, γεννάει χιλιάδες σενάρια και εκδοχές που στην ουσία, πολλαπλασιάζουν τις απορίες του χωρίς να του δίνουν καμία μα καμία σταθερή απάντηση που θα τον βοηθήσει να προχωρήσει τη ζωή του.
Άνδρες και γυναίκες λοιπόν, ως διαφορετικά βιο-ψυχολογικά όντα, οδηγούνται στην έξοδο μιας σχέσης για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Δυστυχώς, όμως, τα σενάρια που πλάθει ο καθένας μετά από κάποιον χωρισμό είναι επηρεασμένα από τον δικό του τρόπο σκέψης, το φύλο του και αρκετά συχνά, από τις παρέες του. Κοινώς, κατασκευάζει ανεδαφικές απαντήσεις και η εύρεση της αλήθειας ξεμακραίνει.
Το B-Fit σας παρουσιάζει τα επιστημονικά δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί παγκοσμίως και δείχνουν με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια τους πιο συχνούς λόγους που το κάθε φύλο θα αποχωρίσει από κάποια σχέση.
Μέρος 1. Για τους άνδρες.
1. Ανάγκη για ανεξαρτησία. Οι άνδρες συχνά αισθάνονται ότι πνίγονται μέσα σε μία σχέση και ότι περιορίζεται η ελευθερία των κινήσεών τους. Αυτό θα γίνει ακόμη εντονότερο όταν η γυναίκα που έχουν δίπλα τους προσπαθήσει να τους αλλάξει με άγαρμπο τρόπο
2. Γκρίνια. Η γκρίνια συνδέεται άμεσα με το παραπάνω. Όταν μία γυναίκα εκφράζει τα παράπονά της με μη-επικοινωνιακό τρόπο, ο άνδρας θα αισθανθεί ότι απειλείται, θα κλειστεί στον εαυτό του και αν δεν επαναστατήσει με κάποιον τρόπο (π.χ. παράλληλη σχέση), τότε πολύ απλά, θα σηκωθεί και θα φύγει
3. Ζήλια. Η ενεργητική ή η παθητική ζήλια είναι ένας ακόμα λόγος που ο άνδρας θα αισθανθεί άβολα με τη σύντροφό του. Στην ενεργητική περίπτωση, αν αισθανθεί ότι υπάρχει η πιθανότητα να εγκαταλειφθεί για κάποιον άλλο, είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψει πρώτος. Στην παθητική περίπτωση, η ζήλια για τον άνδρα ισούται με γκρίνια, ή γκρίνια ισούται με στέρηση ελευθερίας και έτσι γεννιέται ένας φαύλος κύκλος που αν ξεπεράσει τα φυσιολογικά όρια θα οδηγήσει τον άνδρα σε διακοπή της σχέσης.
4. Αλλαγές στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Είναι επιστημονικά ορθό να ισχυριστούμε πως ο άνδρας ερωτεύεται κυρίως οπτικά. Ταυτόχρονα, οι μεσογειακές γυναίκες, μόλις αισθανθούν ότι έχουν δεσμευτεί, συχνά παραμελλούν το σώμα τους ή την αισθητική τους φροντίδα. Κάτι που γεννάει στους άνδρες δεύτερες σκέψεις...
5. Πιθανότητα γάμου και πατρότητας. Αν μία γυναίκα ασκήσει πίεση για επικείμενο γάμο ή για να γίνει μητέρα, το μέγεθος των ευθυνών και των αλλαγών στη ζωή του άνδρα, όπως τις αντιλαμβάνεται ο ίδιος, ίσως ενισχύσει την ανάγκη του για ανεξαρτησία.
Αυτό που ίσως δημιουργήσει απορίες σχετικά με τα παραπάνω είναι ότι οι άνδρες δεν εγκαταλείπουν μία σχέση για ερωτικούς λόγους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνδρες διαφοροποιούν έντονα την ερωτική από τη συναισθηματική τους ζωή. Για την ακρίβεια, είναι πολύ λίγοι οι άνδρες που θα βγουν από μία σχέση για μία άλλη γυναίκα και γι’αυτό είναι συχνότερη η απιστία στους άνδρες-διότι για να υπάρχει απιστία, αυτό προϋποθέτει ότι βρίσκεται σε σχέση. Θεωρείται επιστημονικά, πως η εύρεση καινούργιας συντρόφου είναι απλά ένα σύμπτωμα των παραπάνω λόγων και ποτέ η καθαυτή αιτία ενός χωρισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου