Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Δε θέλει ζήλο, θέλει χορό σε έναν στύλο!


Ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα έχει ο χορός σε στύλο! Το πιο σημαντικό θέμα που πρέπει να ξεπεράσει μία γυναίκα για να μπορέσει να ανακαλύψει τα πολλά πλεονεκτήματα από αυτήν τη δραστηριότητα, είναι το ταμπού και την... ιστορία αυτού του χορού, αφού συνδέεται άμεσα με το στριπτίζ.


Ο χορός σε στύλο είναι ένα είδος χορού που γίνεται πάνω και γύρω από ένα μεταλλικό στύλο. Περιλαμβάνει γυμναστικές και ακροβατικές κινήσεις. Προσφέρει τα πλεονεκτήματα μιας καρδιοαναπνευστικής άσκησης. Με τον καιρό βελτιώνεται η αντοχή και η μυική δύναμη. Περιλαμβάνει επίσης το στοιχείο του αισθησιασμού και βοηθάει στην άυξηση της αυτοπεποίθησης. Αλλά πάνω απ' όλα είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα.
Όσο αφορά στις κινήσεις, υπάρχουν τρία επίπεδα. Όλα περιλαμβάνουν κινήσεις στο έδαφος, στροφές, φιγούρες και μικρές χορογραφίες, αλλά με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.
Επίσης, απαιτεί συγχρονισμό, αυτοπεποίθηση, ευλυγισία, συγκέντρωση, επιδεξιότητα, χάρη, θυληκότητα, δύναμη και αισθησιασμό. Αν θέλετε να αποκτήσετε ή να βελτιώσετε αυτά τα στοιχεία, τότε η γυμναστική/χορός σε στύλο είναι ιδανικός για σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου