Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πολεμήστε την κρίση με φθηνή γυμναστική... Κάντην και εσύ λάστιχο!


Οι καιροί είναι δύσκολοι και τα οικονομικά στενά. Πολλές δικαιολογίες υπάρχουν για να μην ξεκινήσει ο καθένας από εμάς γυμναστική, το οικονομικό θέμα ωστόσο είναι το πιο σημαντικό. Ακόμη κι αν κάποιος είναι έτοιμος και "ψημένος" να αρχίσει να γυμνάζεται, τα λεφτά που θα... σκάσει στο γυμναστήριο είναι για αυτόν ανασταλτικός παράγοντας, αν και είναι ίσως η καλύτερη επένδυση (αν σκεφτεί κανείς πως περίπου οι μισοί δίνουμε γύρω στα 120 ευρώ το μήνα για τσιγάρα).



Εξαπλώνεται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό σε πολλά γυμναστήρια η (υπερ)προσφορά των 200 με 250 ευρώ για ένα χρόνο (!!!), ωστόσο τα θέλουν στο "μπαμ" και ρευστό δεν υπάρχει. Μασάμε εμείς; Όχι βέβαια! Τί θα λέγατε να ξεκινήσετε προπόνηση επενδύοντας ένα ποσό περίπου 10 ευρώ; Δε γίνεται λέτε; Κι όμως... Αγοράστε ένα λάστιχο γυμναστικής!
Το λάστιχο (όχι αυτό για πότισμα, αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία δίπλα) μπορεί να αντικαταστήσει με τον καλύτερο τρόπο τους αλτήρες (βαράκια) και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να κάνει ακόμη καλύτερη δουλειά. Όλοι οι μύες του σώματός σας μπορούν να γυμναστούν με ένα λάστιχο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς καμία βοήθεια από κάποιον γυμναστή ή κάποιο φίλο. Στήθος, πλάτη, δικέφαλος, τρικέφαλος, ώμοι, πόδια μπορούν να γυμναστούν εξίσου καλά από το σπίτι, με τη χρήση ενός λάστιχου και μόνο. Έχετε υπόψιν πως χρησιμοποιείται ευρύτατα στις αίθουσες ομαδικών προγραμμάτων στα γυμναστήρια, ενώ έχει φοβερά αποτελέσματα σε έναν ασκούμενο που "δουλεύει" τη μυϊκή αντοχή του.
Τα πλεονκτήματά του; Καταρχάς, η τιμή του. Επίσης, λόγω της κατασκευής του, προσφέρει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων, όρεξη να έχετε και φαντασία. Επιπλέον, κατά την άσκηση η ένταση αυξάνεται λόγω του ότι αυξάνεται και η αντίσταση του λάστιχου όσο περισσότερο το τεντώνουμε, με αποτέλεσμα να χρειάζεται σταδιακά περισσότερη δύναμη στο μυ που γυμνάζουμε.
Τέλος, θέλετε να πάτε για τρέξιμο στην ύπαιθρο και να συνδυάσετε αερόβιο με αναερόβιο κομμάτι προπόνησης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να "κουβαλήσετε" τα βαράκια μέχρι εκεί, μπορείτε να πάρετε το πανάλαφρο λάστιχο και να κάνετε τη δουλειά σας ξεκούραστα (όσο αφορά στη μεταφορά).
Προσοχή όμως! Μην κρατήσετε το λάστιχο γυμναστικής για πάντα, μόλις αντιληφθείτε πως αρχίζει να σκίζεται σε κάποιο σημείο, αγοράστε αμέσως ένα καινούριο, γιατί το συγκεκριμένο είναι επικίνδυνο σε περίπτωση που κοπεί κατά τη διάρκεια μιας άσκησης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου