Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Το ΣΗΜΕΙΟ G της γυναίκας θα το βρείτε ποτέ;;

Οι επιστήμονες βάλθηκαν να πείσουν το απανταχού γυναικείο πληθυσμό πως το σημείο G είναι απλά ένας μύθος! Τελικά, μήπως το σημείο G της γυναίκας βρίσκεται μόνο και μόνο στο μυαλό; Μήπως ένας άνδρας με αστείρευτο ταλέντο στο... λέγειν είναι το καλύτερο αφροδισιακό και τελικά, αυτό που ψάχνουν όλες οι γυναίκες;
 
Παρότι το σημείο G έχει συνδεθεί με την αύξηση της γυνακείας σεξουαλικής απόλαυσης, οι επιστήμονες του "King's College"στο Λονδίνο διενήργησαν έρευνα με θέμα την ύπαρξη ή μη του σημείου G.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.800 γυναίκες και τα ευρήματά της δημοσιεύονται στο τεύχος της επιθεώρησης "Journal of Sexual Medicine". To συμπέρασμα της εν λόγω έρευνας είναι ένα:
το σημείο G δεν υπάρχει και όσο γρηγορότερα το καταλάβεις, τόσο περισσότερο θα αυξήσεις την απόλαυση της σεξουαλικής πράξης

Oι ερευνητές εξέτασαν 1.804 γυναίκες, ηλικίας 23-83 ετών, οι οποίες ήταν είτε μονοζυγωτικές δίδυμες (έχουν ακριβώς τα ίδια γενετικά χαρακτηριστικά, αφού το DNA τους είναι πανομοιότυπο) είτε διζυγωτικές δίδυμες (μοιράζονται το 50% των γονιδίων). Aπό αυτές ζητήθηκε να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια που αφορούσαν στο αν έχουν ή όχι σημείο G.

Eάν η υπόθεση ότι το σημείο G υπάρχει είναι αληθής, τότε σε περίπτωση που κάποια από τις γυναίκες η οποία ανήκε στην κατηγορία των μονοζυγωτικών διδύμων απαντούσε καταφατικά στην ερώτηση, θα σήμαινε ότι και η αδελφή της θα το έχει, ενώ στην κατηγορία των διζυγωτικών η πιθανότητα να ταυτίζονται οι απαντήσεις τους είναι 50%. Όμως οι ερευνητές δεν παρατήρησαν κανένα τέτοιο σαφές πλέγμα απαντήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι το σημείο G δεν υπάρχει και ότι αποτελεί απλά μια αναληθή πεποίθηση του εκάστοτε υποκειμένου.

Συνολικά, το 56% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, απάντησε ότι έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό το 56% ανήκε στη νεότερη ηλικιακά ομάδα του δείγματος, η οποία είναι και περισσότερο σεξουαλικά ενεργή.
Aπό την άλλη, η διαφορά στην πιθανότητα που είχαν οι διζυγωτικές από τις μονοζυγωτικές δίδυμες να συμπέσουν οι απαντήσεις τους, εξανεμίστηκε.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Andrea Burri, στόχος της έρευνας ήταν να εξαλείψει το αίσθημα της ανεπάρκειας και αποτυχίας που βιώνουν οι γυναίκες που δεν βρίσκουν ή πιστεύουν πως δεν έχουν το σημείο G. H Μπούρι δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ''Times'':
"Eίναι ιδιαίτερα ανεύθυνο να ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει μια οντότητα, η ύπαρξη της οποίας ποτέ δεν έχει αποδειχθεί, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση που ασκείται στις γυναίκες, αλλά και στους άνδρες".

Από την πλευρά του, ο Tim Spector, ένας από τους συν υπογράφοντες της έρευνας, δήλωσε σχετικά:
"Kάποιες γυναίκες ισχυρίζονται ότι το σημείο G είναι αποτέλεσμα διατροφής και άσκησης. Όμως, κυριολεκτικά είναι αδύνατο να βρεθούν πραγματικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξή του. H έρευνα αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη που έχει γίνει για το θέμα και καταλήγει ότι η ιδέα του σημείου G είναι εντελώς υποκειμενική".

Το σημείο G αποτελεί ανακάλυψη της δεκαετίας του '50 που έγινε από τον γυναικολόγο Ernst Grafenberg, ο οποίος εντόπισε μια άκρως ερωτογενή ζώνη στο εσωτερικό του κόλπου η οποία διογκώνεται εφόσον ερεθιστεί. Η ιδέα της ύπαρξης του σημείου G έγινε ευρέως γνωστή από την καθηγήτρια, Mπέβερλι Γουίπλ, του Πανεπιστήμιου Pάτγκερς στο Nιου Tζέρσι των HΠA.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου